Skip to content

Cafea – Partea I

20 October 2008

Am să scriu despre cafea dar, având în vedere că sunt multe de scris, voi scrie în două părți. Acesta, prima, este un fel de prefață.

După cum știți, aici există așa numitul cult al cafelei. Pe lângă faptul că la fiecare colț de stradă există un Starbucks – exagerez, de fapt sunt doar din trei în trei colțuri de stradă – toată lumea consumă cantități industriale de cafea. Dimineața, orice om care a început serviciul sau merge către locul de muncă, are o cafea în mână. Dacă nu un mini-termos pentru cafea, măcar un pahar cu capac de la Starbucks.

Mergând spre stația de unde iau microbuzul spre MCDC (Microsoft Canada Development Center), alți oameni, la fel de grăbiți ca mine, merg în sus și în jos pe străzi cu cafelele după ei. Muncitorii pe care îi lăudam într-un post trecut cum ridică zgârie-nori sunt deja pe șantier, cu căști de protecție pe cap și termosuri cu cafea în mâini. Ajung în stație și aștept, alături de câțiva colegi și câteva cafele. În microbuz, șoferul are în cup holder, lângă schimbătorul de viteze, ați ghicit, un termos cu cafea.

Doar că aici cafeaua este mai slabă și mai rea la gust decât în alte părți. Spun alte părți în loc de România pentru că, în prima zi la MCDC, una din doamnele de la HR care ne orientau ne anunță la un moment dat că cine vrea cafea să o urmeze la care un tip care mi-a spus înainte că e din Iran spune ”sper că e cafea adevărată”. Ajungem la bucătărie și tipa zice ”aici avem cafea de la Starbucks” la care iranianul se întoarce și pleacă. Dar gustul nu e atât de important, oricum toată lumea bea cafea.

From → coffee

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: