Skip to content

Hi-Tech Babble

24 October 2008

Cu riscul de a părea corporatist, după definiția lui Gigel, mai trebuie să povestesc o chestie amuzantă de la lucru: terminologia.

Prima dată sunt prescurtările. Se vorbește tot în trei litere: BVT, PPE, RNR, ORT etc. Fiecare propoziție conține așa ceva și eu încă nu am dezlușit sensul decât la câteva acronime. Deocamdată înțeleg cam 30% din ce se vorbește într-o ședință. Mă credeți sau nu, avem și un glosar pe intraweb care încearcă, săracul, să țină pasul cu toate acronimele care apar. Totdeauna m-a fascinat vorbitul ăsta din litere. Așa vorbeau și toți prietenii mei de la politehnică. Noi aveam examene la Java, geometrie sau baze de date, ei aveau examene la MS, ALGAD și te miri ce alte prescurtări.

Pe urmă sunt noțiunile pur și simplu contraintuitive, ca să nu zic mai urât. Ca dog fooding care înseamnă că firma își folosește intern propriile produse, vine de la eating one’s own dog food și, dacă vă obosiți să urmați link-ul, veți vedea că nu se referă la caca, așa cum pare. Sau cum de prânz poți să ai un brown bag.

Sunt curios în cât timp o să încep să vorbesc și eu așa. Nu, mai important, în cât timp o să pricep tot ce se vorbește așa.

From → funny

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: