Skip to content

Un cocalar britanic

24 October 2008

Cum am avut eu ghinion la filme cu gangsteri. Am văzut două astfel de filme zilele trecute. De fapt un film și un pic. Eu sunt mare amator de filme cu gangsteri, Goodfellas fiind unul din filmele mele preferate, să nu mai zic de Casino, The Departed (meseriaș nenea Scorsese), Scarface, Donnie Brasco, American Gangster

Când credeam că am epuizat filmele bune pe această temă, am auzit de Carlito’s Way. Cică film bun, notă mare pe imdb, Al Pacino în rolul principal… L-am închiriat. De fapt, credeam că l-am închiriat. Am închiriat de fapt Carlito’s Way: Rise to Power care a fost și el un film decent, dar totuși, se putea muuult mai bine. Acesta fost filmul pe care l-am văzut în întregime.

Filmul care a dat titlul postului este A Very British Gangster. Pe acesta l-a închiriat soția cu cea mai mare bună voință, știindu-mi gusturile la filme și luându-se după titlu. Uitându-mă pe net am văzut că filmul e documentar. Totuși, cum nu am nimic împotriva documentarelor, am încercat să-l urmăresc. ”Încercat” e cuvântul cheie. Practic e un tip cu o cameră care urmărește un cocalar chel și gras prin Manchester. Cocalarul arată, vorbește și se poartă exact ca interlopii din Craiova, București și pe unde se mai împușcă românii pe stradă. Minus manele. Nu am rezistat să urmăresc mai mult de 15 minute. Aș vrea să vi-l recomand, mai ales dacă vă place cocalari.com, dar nu știu pe cine interesează viața de zi cu zi a unui ”baștan” care și-a petrecut mai mult de jumătate din viață în pușcărie. Halal documentar.

From → movies

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: