Skip to content

Yahoo Stock Slide

7 November 2008

Nu știu dacă ați văzut episodul din Family Guy când au fost la Disnayland și era un topogan Disney Stock Slide

În ianuarie, când acțiunile Yahoo valorau aproximativ 19$, Microsoft le-a făcut oferta de cumpărare cu 31$ pe acțiune, apoi a mărit suma la 33$ pe acțiune. Yahoo a refuzat, cerând 37$ pe acține, dublu față de valoarea reală. Și imediat după ce Microsoft a retras oferta, au apărut știri despre un eventual parteneriat cu Google. Dar cum au apărut diferite probleme antitrust – Google/Yahoo ar fi monopolizat piața de on-line advertising – în urma unor interminabile discuții și investigații, Google a retras oferta.

Acum două zile, domnul Jerry Yang (Yahoo CEO) declara că ar considera o nouă ofertă de cumpărare o mișcare foarte inteligentă din partea Microsoft. Cu alte cuvinte, după eșecul parteneriatului cu Google, Yahoo devine ”de vânzare”. Acțiunile Yahoo valorau acum două zile 13$ și probabil nici nu mai erau în poziția în care să facă mofturi, deci ar fi vândut compania la o valoare incomparabil mai mică decât astă primăvară.

Ei bine astăzi, după ce Steve Ballmer (Microsoft CEO) a spus că Microsoft a decis să ”move on” și nu mai există niciun inters de a achiziționa compania, Yahoo a căzut la 12$ pe acțiune. Sunt curios ce se va alege de ei în continuare. Pentru simplul motiv că Yahoo Messenger are cele mai faine smileys dintre toate aplicațiile de chat…

From → tech

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: