Skip to content
Tags

Mass => Ignore

9 November 2008

Am primit un mass azi. Că nu-știu-cum-o-cheamă suferă de nu-știu-ce formă rară de cancer și trebuie să strângă câteva zeci de mii de dolari. Mare noroc că părinții ei au făcut o înțelegere cu AOL și Yahoo și donează 0.1 cenți de fiecare dată când mesajul respectiv este trimis mai departe.

Și acum dacă ești un om cât de cât întreg la minte – cât de cât, nu trebuie să fii deosebit de sclipitor – nu îți pui niște întrebări înainte să-ți bruiezi toate contactele cu el? Ai mai auzit tu undeva (în afară de mass-uri) de astfel de înțelegeri? Nu știi ce înseamnă SPAM? Nu știi că toate companiile care oferă servicii de e-mail, instant messaging etc. luptă activ împotriva spam-ului, nu plătesc spammer-ii? Nu te gândești că dacă ar vrea să facă o donație, AOL și Yahoo (care nu știu dacă își mai permite să facă donații în momentul de față, dar asta nu contează) ar da banii direct, fără să încurajeze hărțuirea clienților? Nu te gândești că dacă ai ajunge – Doamne ferește! – în situația în care ai avea nevoie de o astfel de donație, ai avea 1000 de locuri mai bune de unde să ceri decât AOL și Yahoo? Ca un ultim apel la rațiune, dacă ai ocolit toate cele enumerate mai sus, nu te gândești că ar avea mai mult sens să trimiți mesajul într-o limbă de circulație internațională, având în vedere că suma e de zeci de mii de dolari, plata de 0.1 cenți și timpul, se pare, scurt?

Deci cine ar putea să creadă un astfel de mesaj și să-l trimită mai departe, mulțumit de sine că a făcut ceea ce trebuie și că a ajutat la salvarea unei vieți? Păi în cazul de față se pare că o fostă colegă de facultate, absolventă de informatică – nu știu dacă în prezent înscrisă la master sau nu dar bănuiesc că da. Parcă aș avea totuși mai multe pretenții de la absolvenții unei astfel de facultăți, cărora nu ar trebui să le fie străini termeni ca social engineering, spam etc. Dar se pare că am eu prea multe pretenții…

From → rant

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: