Skip to content

VOD, beculețe și arhitectură

8 December 2008

VOD

VOD vine de la Video on Demand. Ai de la ofertantul de televiziune prin cablu o mulțime de filme pe care le poți închiria fără să mai mergi până la colț la un DVD rental. Doar îți alegi filmul din meniu și ai o zi la dispoziție să-l urmărești. Factura vine la sfârșit de lună. Așa că dacă nu vrei să cheltuiești niciun ban și te hotărăști să nu miști din casă, aprinzi televizorul. Și cum nu e nimic interesant la TV niciodată, iei un film. Și reușești să cheltuiești din confortul canapelei personale, printr-un simplu click al unui buton de telecomandă. Grozav!

Beculețe

Am ieșit seara prin oraș. Richmond este în plină dezvoltare acum. Peste tot se înalță blocuri. Și știți ce au făcut nebunii? Au ornat macaralele! Sunt pline de beculețe ca pomii de crăciun.

Și pe urmă stau și mă gândesc: laptopul meu are o opțiune green, de economisit curent, salvând astfel natura, prin reducerea luminozității ecranului. De ce naiba să-mi stric eu ochii cu un display cenușiu când, se pare, mai este destul curent în plus pe Pământ cât să se orneze macaralele?

Arhitectură

Clădirea noastră are o arhitectură foarte interesantă. Intrarea în parcarea clădirii se face prin spatele blocului. Tot acolo este și gunoiul. Ei bine, ca să ajungi în parcare sau la gunoi din holul principal al clădirii, unde sunt și lifturile și ieșirea spre stradă, trebuie să ieși pe o ușă marcată ca fire exit. Și asta nu e tot. Nu numai că toată lumea merge la mașină sau să-și ducă gunoiul pe ieșirea de incendiu, să zici că au pus semnul din greșeală pe ușă. Nu. Dacă ții ușa deschisă câteva secunde începe și alarma să sune.😐 Morala: folosiți design patterns!

From → true story

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: