Skip to content
Tags

Filme bune, în sfârșit

13 December 2008

După atât amar de vreme, am prins și câteva filme bune.

Quantum of Solace a fost un film foarte fain, for a James Bond movie. Doar că eu nu mă omor după filmele cu agentul 007 din două motive: în primul rând pentru că sunt foarte foarte exagerate și în al doilea rând pentru că mă încurc întotdeauna în filmele cu spionaj și nu mai știu cine pe cine trădează, care sunt personajele pozitive și care sunt ”cârtițele”. Misiune Imposibilă este cel mai bun exemplu. Deși l-am văzut acum vreo 10 ani și nici nu mai țin minte exact despre ce era vorba, țin minte că nu am înțeles mai nimic din el. Dar revenind la James Bond, filmul a fost bine realizat, noul Bond aduce mult mai mult a agent secret decât vechiul Bond, astfel că merită vizionat. Eu mai am de recuperat Casino Royale așa că nu îmi permit să spun mai multe.

The Last Winter este un horror care mie personal mi-a plăcut. Poate nu atât de înfricoșător ca altele dar povestea și realizarea au fost bune. Față de câte horror-uri proaste am avut ocazia să văd… 

Get Smart este o parodie după filmele cu 007 care mi-a adus aminte de filmele cu Leslie Nielsen – trilogia Naked Gun2001: A Space Travesty, Wrongfully Accused etc. Filmul are niște momente extrem de amuzante și este o parodie de calitate, spre deosebire de multe altele (Meet the Spartans îmi vine acum în minte). Merită văzut.

Și acum ajung la filmul care m-a impresionat cel mai mult și care m-a determinat să dau acest titlu postului: The Day the Earth Stood Still. Bestial. Cu mențiunea că a început să mă enerveze Keanu Reeves, de care se pare că depinde tot mai des soarta omenirii, filmul a fost excelent din toate punctele de vedere. Și când mă miram cum de mai fac filme așa de bune, am înțeles că este un remake la un film din 1951. Nu contează, este un remake reușit. Nu am mai văzut un film atât de bine realizat de la The Dark Knight încoace.

Aștept cu nerăbdare The Spirit, care va ateriza aici în cinematograf weekendul viitor. Tot de Frank Miller, să nu mă plictisesc până apare Sin City 2.

Nu aștept Terminator Salvation, care trebuie să apară prin mai anul viitor. Oamenii ăștia nu știu când să se oprească din făcut continuări.

From → movies

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: