Skip to content
Tags

Avertizări

21 December 2008

Ne-am luat un filtru de cafea. În manualul de instrucțiuni apărea, printre alte avertizări, una de genul “A nu se utiliza cu mâinile sau picioarele ude”.

Stau să mă gândesc cum s-a ajuns la avertizarea asta. E clar că lista de imbecilități pe care le poate face cineva cu orice obiect este inepuizabilă. Așa că o secțiune din asta de avertizări cred că începe cu minimul de indicații, cele de bun simț – “A nu se utiliza cu mâinile ude”. Pentru că fabricantul știe că există riscul de a te electrocuta și vrea să transmită asta la cumpărători. Fabricantul nu se gândește însă că, la un moment dat, un tip iese ud leoarcă de la duș, fuge la filtru și realizează că nu îl poate opera pentru că are mâinile ude. Și atunci încearcă cu picioarele. Se electrocutează și dă firma în judecată – “Păi acolo zicea doar de mâini ude, de unde era să știu că mă electrocutez dacă folosesc picioarele?”. Așa că primește o despăgubire și i se dedică o avertizare ca cea cu care am început postul.

Bănuiesc că pe sistemul acesta apar avertizările respective, ca macabra “Nu folosiți cuptorul cu microunde pentru a vă usca animalele de companie”. Altfel, cum ar putea să apară pe o drujbă o avertizare ca “Do not attempt to stop chain with your hands or genitals”!? Se pare că Pământul e plin de oameni care se luptă pentru a primi un premiu Darwin.

From → rant

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: