Skip to content
Tags

,

Mass. Cretin. Din nou.

12 February 2009

Unul din marile avantaje pe care le am ca utilizator de Yahoo Messenger este că sunt avertizat. Sunt la curent. Primesc the latest news. De exemplu, astăzi am primit următorul mesaj:

AVERTIZARE!!! A mai aparut un virus. Este o felicitare de Ziua Indragostitilor. Se deschide o inima rosie, mare, care pulseaza si te trimite la un link pentru Sf.Valentin. Odata deschis link-ul, este introdus un virus trojan de tip 32, care se raspandeste la toate contactele din agenda! Nu deschideti nimic de la necunoscuti! IMPORTANT!!! Daca primesti un mail: “Welcome to the matrix .pps”-t, NU-L DESCHIDE!!! Timp de aprox 10 secunde se vede o imagine, dupa care apare scris: ‘Your hard drive is over’ .Atunci deja e prea tarziu, sterge tot. Acesta este un nou virus, al unui francez, care se autointituleaza Nwin 2. Trimite si tu mai departe la prieteni!- e o descriere credibila…  

Se obeservă că sunt avertizat de 2 amenințări – prima cu inima roșie și mare, a doua cu “Welcome to the matrix”.

Acum despre inima aia roșie și mare ar fi multe de spus, dar mă limitez la două lucruri: în primul rând mă îndoiesc că autorul știe despre ce vorbește – un virus trojan de tip 32 – și în al doilea rând, dacă am în agendă oameni care îmi trimit mesaje din astea, atunci nici dacă ar exista virusul ăsta grozav nu m-ar deranja să se răspândească la ei.

Despre “Welcome to the matrix”, am găsit un security response de la Symantec aici. Probabil că toți producătorii de antiviruși îl menționează. Dacă vă este lene să urmați link-ul, Symatec scrie despre asta că este o farsă care circulă pe e-mail și că ei nu au cunoștință de un astfel de virus. Cică “atunci deja e prea târziu, șterge tot.” Nu zău? De fapt da, dacă l-a făcut francezul Nwin 2…

Și cât de cretin trebuie să fii să închei cu “Trimite si tu mai departe la prieteni!- e o descriere credibila…”? Și cât de cretin trebuie să fii chiar să-l trimiți mai departe? Și să fii și mândru că ți-ai atenționat prietenii asupra pericolului teribil care îi pândește. Zău că ar fi mult mai bine dacă ar trebui ca o persoană să îndeplinească niște condiții ca să poată intra pe internet.

From → rant

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: