Skip to content
Tags

Texas Hold’em for Dummies

24 May 2009

Mă plimbam printr-o librărie și am văzut că aveau un raft – un raft întreg – cu cărți despre Texas Hold’em. A Beginner’s Guide to Texas Hold’em, Texas Hold’em for Dummies, The Complete Idiot’s Guide to Texas Hold’em.

Regulile nu sunt atât de complicate cât să necesite o carte întreagă. Chiar deloc. Strategia, cât timp joci pe bețe de chibrit, iarăși nu e destul de complicată cât să necesite o carte. Deduc de aici că toate cărțile respective se referă la jocul serios – pe bani. Acolo într-adevăr intră multe elemente de strategie.

Dar cine, după ce citește Ghidul Idiotului Complet, merge să-și joace banii? Chiar nu pot înțelege. Nu e paradoxal? Ai nevoie de o carte pentru proști sau idioți compleți ca să înveți să joci și după ce citești cartea te simți în stare să-ți joci banii? Nu ți-e un pic frică? Stai la masă cu un tip care trăiește din poker dar ești sigur pe tine pentru că tocmai ai terminat de citit ghidul idiotului complet? WTF?

Probabil că nu tuturor li se pare ridicol. Se pare că sunt destui idioți compleți care își pierd banii la poker astfel încât o mulțime de jucători buni pot trăi din asta. Așa că idioții își doresc să joace și ei bine. Așa că se tipăresc cărțile respective care încurajează idioții să joace. Așa că își pierd banii. Cerc vicios.

From → rant

One Comment
  1. Vlad permalink

    Bha bolule nu tre sa mergi in casinouri k sa joci hold’em texas se pot cumpara jetoane sh juca impreuna q prietenii…pe sume destul de mici
    dar conteaza mereu kt de bine joci sh pt imagine;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: