Skip to content

Victoria

5 July 2009

Am revenit din excursia din Victoria. Victoria este un orășel turistic din Vancouver Island, cu o mulțime de locuri de vizitat. Am pornit ieri, dis-de-dimineață, împreună cu soția și cu Dolfi, pentru că durează cam o oră și ceva cu autobuzul până în Tsawwassen în port. De acolo am luat un feribot până pe insulă, în Swartz Bay.

Ferry

Din portul de pe Vancouver Island am luat un autobuz până în Downtown și ne-am oprit la cea mai apropiată atracție: Lumea în Miniatură. Lumea în Miniatură expune o mulțime de machete cu tot felul de scene – al doilea război mondial, războiul de 30 de ani, diferite orașe din Canada (Vancouver, Toronto etc.) pe la începutul secolului 20 și multe multe altele.

MiniatureWorld

După Lumea în Miniatură ni s-a făcut foame, așa că am poposit la Old Spaghetti Factory.

OldSpaghettiFactory

De acolo am fost să vizităm Royal British Wax Museum.

WaxMuseum

Chiar lângă muzeul de figuri de ceară era un foarte lăudat underwater tour sau așa ceva, singura mare dezamăgire a excursiei noastre. Tipii se lăudau că te scufunzi la nu-știu-câți metri sub apă și admiri viața subacvatică din Victoria. Șmecheria era că nu admirai viața subacvatică reală, era doar un acvariu construit sub apă cu puține specii de pești. Fără poze pentru că a fost aiurea.

De acolo am mers la Royal British Columbia Museum. Acolo nu am avut voie să facem poze dar experiența a fost minunată. Am prins o expoziție intitulată Comorile Lumii, cu exponatele aduse, din câte am înțeles, din Marea Britanie. Am văzut antichități din toate colțurile lumii – pietre marcate cu hieroglife și un sarcofag egiptean, monede grecești, sculpturi în lemn africane și multe multe altele, unele vechi de 1000 de ani, altele vechi de 5000. Super. Am mai văzut o expoziție dedicată naturii – o dioramă în mărime naturală cu cerbi și urși, una cu foci. O altă expoziție prezenta Victoria la începutul secolului trecut. O sală întreagă era făcută să arate ca o stradă de atunci. În unele clădiri chiar puteai intra să vezi diferite obiecte ale vremii. Așa am văzut cum arătau o ceasornicărie, magazinele din cartierul chienzesc sau cinematograful acum 100 de ani.

De la muzeu ne-am grăbit să luăm autobuzul înapoi la Swartz Bay ca să luăm ultimul feribot spre casă. Din păcate nu am ajuns la timp, așa că a trebuit să petrecem noaptea în Victoria. Puțină aventură ca să facă vacanța mai interesantă. Ne-am cazat la Traveler’s Inn și, dacă tot a trebuit să ne prelungim șederea cu o zi, am continuat vizitatul.

Am fost să vedem castelul Craigdarroch. Acolo a locuit o familie de baștani localnici prin 1900.

Craigdarroch

Craigdarroch-interior

O stradă mai jos de castel era o galerie de artă unde, din nou, nu am avut voie să facem poze. Dar ce am văzut a fost impresionant. Erau două expoziții principale. Prima, Edo, cu artă din Japonia din anii 1700-1800. Arta japoneză e foarte diferită de cea europeană dar mie personal mi s-a părut foarte frumoasă. În principal desene cu cerneală și vopsea pe hârtie (și uneori pe foiță de aur). Cealaltă expoziție se intitula World Upside Down, și prezenta lucrările unui artist aborigen. Un concept interesant care prezenta o lume cu capul în jos, unde am văzut comics cu Superman ca erou în Uniunea Sovietică sau cum ar apărea harta globului cu sudul în sus.

De la galeria de artă ne-am grăbit spre port, ca să nu repetăm greșeala de vineri și, după câteva ore de călătorit pe șosea și pe apă, ne-am întors obosiți acasă. O vacanță superbă.

From → sightseeing

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: