Skip to content
Tags

Twitter

30 August 2009

Am cont pe Twitter. De ceva timp. Mă gândesc că v-ați dat seama, pentru că apare și pe blog. Totuși, pe Twitter postez mult mai inconsistent decât aici și vreau să explic de ce. În primul rând idea mi s-a părut tare – pot trimite în ciberspațiu orice prostie care îmi trece prin cap și pe care o pot exprima în mai puțin de 141 de caractere. Nu e ca pe blog unde, teoretic, un post trebuie să aibă cap și coadă.

Problema e interfața. Mobil nu am și nici nu cred că m-aș apuca de trimis SMS-uri. Interfața web e foarte frumoasă, doar că nu stau să navighez, log-in etc. de fiecare dată când îmi vine să scriu o propoziție. Așa că am căutat un alt client. Ce voiam cel mai mult era să fie neintruziv, pentru că de obicei am între 10 și 20 de ferestre deschise și nu mai am nevoie de încă una.

Așa am dat de Twadget. Twadget este un gadget pentru Vista Sidebar care se conecteză la contul de Twitter, îți arată ce mai ciripește lumea și îți permite să scrii direct din Sidebar. Super. Și neintruziv. Doar că are următorul feature: de fiecare dată când cineva pe care îl urmărești postează, se aude un ciripit. Și nu se poate opri nicicum. Bine, recunosc că nici nu mi-am bătut capul foarte tare, dar nu pare să fie vreo opțiune la îndemână să oprești sunetul ăla. Să zicem că acasă ar mai merge treaba – mai ciripește calculatorul când mă dau pe net sau verific mailul – dar dacă uit chestia pornită, îmi ciripește la servici. Într-una. Tare. Adică am căștile contectate, le las pe birou și lucrez la celălalt calculator și deodată aud ciripeli. Sunt curios ce cred colegii.

De obicei sfârșesc prin a închide gadget-ul. Și uit de el și uit și de Twitter câteva zile. Pe urmă îl pornesc iară, citesc ce mai scrie lumea, bag 2-3 posturi, pe urmă iară mă enervează ciriptul și iară îl opresc. Acesta e motivul prezenței mele inconsistente pe Twitter. Probabil, când voi avea chef, voi căuta fișierul audio blestemat și îl voi înlocui cu două secunde de liniște. Până atunci, postez cu pauze de o săptămână.

From → rant

2 Comments
  1. Pentru Vista, încearcă Blu.
    Pentru Firefox, TwitterFox.🙂

  2. vladr permalink

    Merci pentru sfat. Am încercat și Blu și Twitt Deck dar caut ceva care fie se minimizează pe tray, fie e sidebar gadget. După cum ziceam, am totdeauna taskbar-ul prea încărcat.

    TwitterFox nu merge că folosesc IE🙂

    Mai caut…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: