Skip to content

Zbor

14 November 2009

Am avut încă o săptămână agitată. Am început concediul. De marți. Marți la ora 5 am pus punct, mi-am luat o sticlă de Jack Daniel’s și m-am cufundat în vacanță.

Pe urmă trei zile la rând am umblat prin oraș să rezolv tot felul de treburi înainte de plecare. Și am băut Jack Daniel’s. Astăzi în sfârșit am încheiat cu tot, soția termină de împachetat bagajele și mâine zburăm spre România. Abia aștept. O ciorbă de burtă, o shawarmă slinoasă din complex, Bierhaus…

Vom călători 16 ore. Plecăm dimineața la 11 jumate de aici și în Timișoara ajungem la 1 jumate. Diferență de fus orar mare. Planul e să rezist până seara în România, să bag un somn de 12 ore și dimineața să fiu fresh. Ăsta e planul. Exact ăsta a fost și când am zburat din Redmond dar cum am ajuns acasă cum am luat somn. M-am trezit pe la 3-4 dimineața. Probabil că se va întâmpla la fel și de data asta. Și nu m-ar deranja atât de tare, doar că Bierhaus e închis la ora aia😦

From → personal

7 Comments
 1. Angela permalink

  Va rog sa-mi spune-ti daca la interviul ptr viza L1 v-a cerut dovada ca lucrati de cel putin un an la firma la care mergeti. Daca lucram dar cu contract pe firma adica firma la care suntem administratori si firma americana de un an oare se poate sau trebuie sa fi angajat numai cu contract de munca?
  Multumesc foarte mult.
  Angela

 2. vladr permalink

  Îmi pare rău dar nu pot spune cu exactitate. În cazul nostru, compania a pregătit un dosar cu tot ce era necesar, noi doar ne-am prezentat cu el la ambasadă.

 3. Angela permalink

  Te rog din suflet Vlad poate poti sa afli ceva. Noi avem contract pe firma noastra cu firma americana dar nu suntem angajati cu carte de munca insa numai noi doi suntem administratorii firmei si nu avem angajati.
  Trebuie vechime pe cartea de muca sau o dovada ca am lucrat pentru firma americana full time cel putin un an in ultimii trei?
  Multumesc din suflet,
  Angela

 4. vladr permalink

  Din câte știu eu trebuie dovadă că ați lucrat 1 an pentru firma respectivă. Acestea apăreau în dosarul meu, plus explicații de ce transferul meu este necesar în loc să se angajeze altcineva din State pe aceași poziție (adică dovezi a contribuțiilor și expertienței).

 5. Angela permalink

  Si crezi ca daca demonstram prin contract ca am efectuat servicii timp de un am zilnic, full time exista vre-o sansa? Explicatia cu transferul nu ar fi grea deoarece lucram pentru centru de vizualizare avansata care este o chestie destul de noua si in america iar aparatura este de inalta tehnologie. crezi ca avem vre-o sansa?
  multumesc foarte mult.

 6. vladr permalink

  Îmi pare rău dar chiar nu știu. Eu lucrez pentru Microsoft și de toată treaba asta s-a ocupat departamentul de Legal Corporate Affairs. Fiind Corporate Affairs, nu am voie să le cer ajutorul în chestii personale. Dacă aș putea, cu cea mai mare plăcere le-aș expune situația voastră și v-aș răspunde dar nu se poate. De ce compania care vă sponsorizează viza nu cere sfatul unui specialist?

 7. Angela permalink

  Am gasit chestia asta pe doua site-uri. Ce parere ai?

  Does the candidate qualify for an L1visa?
  All L1 employees must have been employed by the your company outside of the USA for at least one of the three years preceding the transfer unless the beneficiary of a blanket. It does not matter if the worker was directly employed by the sponsor, or paid through an agency or personal service company, or even on a freelance basis, provided the sponsor had management and control over the worker during the qualifying year.

  The employee must have been employed during the qualifying year as an executive, manager, or specialized knowledge worker, though it permissible for a specialized knowledge worker to come to the United States as a Manager or Executive, and for a manager or executive to come as a specialized knowledge worker, provided the US operation has been doing business for at least one year.

  As noted previously, the ‘standard of proof’ for managers and executives is quite strict – they must generally supervise other professional or managerial staff and/or direct and control the day-to-day operations of a significant function, unit or subdivision of the employer. Specialized knowledge workers, however, qualify relatively easily – any employee with familiarity with the employer’s specific products, procedures or methods may qualify.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: