Skip to content
Tags

Încă două din avion

23 November 2009

Vacanța a fost până acum un mare dezmăț culinar și bahic așa că până pun mahmurelile în ordine, mai povestesc două din avion.

În primul rând e faza cu ieșirile de urgență. Acolo sunt niște scaune cu mai mult loc la picioare și îți explică stewardesa că, în caz că ieșirea de urgență va trebui să fie folosită și tu stai acolo, deschizi ușa, lași tot avionul să iasă și tu ieși la urmă. Apoi te întreabă dacă ești “comfortable” cu asta. Normal că ești. La un zbor de 8 ore fiecare centimetru în plus în care îți poți întinde picioarele contează. Dar sunt curios câți ar urma instrucțiunile în momentul în care se activează instinctul de supraviețuire. Eu cred că aș ieși primul și aș închide ușa după mine. Și sunt convins că toți care stau acolo ar face la fel.

Am zburat cu Air Canada. Air Canada s-au modernizat. Au un ecran pe spatele fiecărui scaun, cu touch-screen, filme, muzică… tot ce vrei. Un loc în scaun unde să-ți bagi căștile ca să poți și asculta și ai distracție în timpul zborului. Mie, ca în bancurile cu programatori, mi s-a blocat și când i-am zis la stewardesă a zis că merge să-l reseteze. Asta pe zborul Vancouver-Toronto. L-a resetat și până a pornit, în timp ce toată lumea se folosea te touch-screen sau se uita la filme, eu aveam în față un ecran de consolă. Adică eu sunt programator, n-am nevoie neapărată de nu-știu-ce interfață. Măcar dacă mi-ar fi dat o tastatură.

Asta, după cum ziceam, s-a întâmplat pe Vancouver-Toronto. Înainte să urc în avion pentru Toronto-Munich, care era cel mai lung și deci cel mai oribil zbor (8 ore), mă întrebam dacă și ăsta are ecrane pe spătar peste tot. Ar fi ajutat mult la omorât timpul. Ei bine a avut. Al meu iarăși nu a mers. A fost “resetat” de 3 ori și atât. 8 ore m-am uitat la alții cum se uită la filme. După cum ziceam, ca în bancuri. Dar nu mă consider un programator prost, chiar merit asta?

From → rant

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: