Skip to content
Tags

Firme neserioase

28 March 2010

Am constatat că aici firmele nu iau banii în serios. Am avut multe, multe experiențe de genul ăsta și e enervant. De exemplu chiria: am venit la Trails of Redmond să ne uităm de apartament. Chiria la apartamentul nostru era, normal $1250 dar nene care ne-a prezentat apartamentul a spus că primim o reducere de $200 și trebuie să plătim doar $1050 lunar. Bun, am zis că-l vrem, am cerut să-l rezerve și am venit peste câteva zile să semnăm actele. Surpriză, pe acte era chiria $1250. Noroc că am citit cu atenție că dacă nu semnam și acolo era reducerea noastră. Întrebăm pe tanti care ne-a făcut contractul care e faza. Zice că nu știa de reducere, că așa și pe dincolo (cam ciudat să nu știe că doar nu ne-a făcut-o tipul cu care am vorbit prima dată din salarul lui). Bun, rezolvăm și închiriem la prețul la care trebuie. Prima lună când soția vrea să plătească chiria online – $1250. Trebuie dat telefoane, lămurit, explicat. Nici sistemul lor online nu știa de reducerea noastră. Nu e puțin ridicol?

Și nu e singurul caz. Când trebuie să dai bani, atunci trebuie să fii la zi. Ai credit histroy, ai penalizări, tot tacâmul. Când trebuie să primești, e altfel treaba. Firma care ne-am mutat lucrurile din Canada a reușit să ne spargă biblioteca și o lampă. Transportul era asigurat și, după câteva email-uri și acte, am rezolvat că îmi dau banii pe ce au stricat. Și primesc un mail să confirm adresa și că sunt de acord cu cât vor să-mi dea și am să primesc un cec în următoarele 15 business days. Am răspuns că bine și am așteptat. Am așteptat de am și uitat de ei. A trecut vreo lună jumate de atunci, mult mai mult decât 15 business days. Acum câteva zile le-am trimis un email să văd care-i faza. Mi-au răspuns că își cer scuze pentru întârziere. Atât.

Și mai am destule povești așa. Am impresia că firmele de aici sunt extrem de neserioase. Sau, nu știu, speră să uiți și să plătești mai mult decât trebuie? Sau să uiți că îți datorează bani? Chiar așa părere proastă au despre clienți? Parcă în Canada era mai mult profesionalism din punctul ăsta de vedere.

From → rant

2 Comments
  1. Mircea permalink

    La faza cu chiria: ma ridicam si plecam. Le explicam ca nu sunt seriosi si ca nu se poate asa ceva. Singura modalitate sa ma mai razgandesc ar fi fost sa imi mai taie din cei 1050 promisi🙂 Get it?

    La faza cu intarzaierile. Isi permit sa faca treaba asta pentru ca stiu ca le merge. Dupa fix 15 business days le-as fi dat mail in care le-as fi explicat pe scurt: time’s up. Si pe urma dat mail la relocation coordinator + dati in judecata.

    Daca toata lumea i-ar lua scurt la bataie cand incearca, nu ar mai incerca.

  2. vladr permalink

    Păi da, le-am dat mail, l-am cc pe relocation specialist și s-a rezolvat. Azi mi-a venit cecul. Nu zic că nu se poate rezolva, zic doar că mi se pare ciudat că trebuie să tragi de toți.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: