Skip to content
Tags

Tastaturi – Double Fail

4 April 2010

Nu pot să înțeleg de ce toți producătorii de tastaturi vor să vină cu propriul layout. E groaznic. Dacă ești obișnuit să tastezi fără să te uiți pe ce apeși și ești obișnuit cu un layout standard, e incredibil cât de greu folosești altă tastatură.

Am scris mai demult despre idea creață a celor de la Lenovo să schimbe tastele Ctrl și Fn între ele. Orice om normal, când vrea să apese Ctrl (care e o tastă foarte folosită) apasă pe cea mai din stânga-jos tastă. Fn, care nu e atât de utilizată, e în dreapta lângă Ctrl. Chinezii de la Lenovo s-au gândit să le inverseze. Nu mai nimeream niciodată când voiam să fac o combinație de taste cu Ctrl. Mai rău, acum m-am obișnuit și nu mai pot folosi tastaturile normale.

Se pare că la noul meu desktop, inovația adusă este la blocul Insert/Home/Page Up și Delete/End/Page Down. Tastatura arată așa:

Ghiciți ce se întâmplă când vreau să mut text dintr-o parte în alta, adică Shift+Delete, Shift+Insert. Da, apăs Shift+Delete, Shift+Home și trebuie să îmi dau seama de ce nu apare textul. Sau când vreau să intru în modul overwrite (Insert).

Cine vine cu ideile astea revoluționare? Și de ce? Și cum se decide layout-ul nou? Nu ar trebui să țină cont de tastele cele mai utilizate? Adică dacă chiar vrei să muți ceva dintr-o parte în alta, mută taste mai puțin folosite, nu Ctrl sau Insert. Aștept tastatura cu Enter în stânga.

From → rant

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Test tastatură « Vlad’s Happy Place

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: