Skip to content

Cu cortul

24 May 2010

Ar fi momentul să mai scriu ceva să nu creadă lumea că am abandonat. Nici nu mai încep cu serviciul și toate celelalte care pur și simplu îmi ocupă timpul și îmi taie cheful de blogat. Am fost cu cortul. Fără telefon, fără email.

Prietenii noștri și-au cumpărat cort, saci de dormit și ce mai trebuie pentru camping și soția m-a anunțat că i-ar place foarte mult mergem și noi cu cortul. M-am mirat că e dispusă să renunțe la comfortul casei dar am zis că dacă ține neapărat, hai să mergem. Adevărul e că nici nu mă așteptam ca aici locurile de campat să fie atât de bine amenajate – cu WC, unele și cu dușuri, mese, loc de făcut focul…

Așa că vineri seara am pornit spre Wenatchee, unde ar fi trebuit să petrecem noaptea în cort. Doar că noi nu ne-am gândit că, fiind totul atât de civilizat, locurile de campat au număr limitat de ocupanți, taxă și sistem de rezervări. Așa că am ajuns noaptea la un astfel de loc care era deja plin, cu semn Sorry we are full for tonight. A trebuit să căutăm un motel pe lângă Wenatchee pentru vineri noapte unde am stat până târziu, am băut bere (multă bere) și am jucat cărți.

Sâmbătă am plecat să căutăm alt loc și am ajuns pe lângă Lake Wenatchee (care sună aproapte de localitatea Wenatchee dar de fapt nu e). Acolo am găsit loc liber, am ridicat corturile și am pus de un grătar. Frumos, liniște, natură. Tot ce trebuie. Mai spre seară, când s-a făcut frig, am făcut un foc să ne încălzim, am băut bere și am povestit. Până noaptea târziu.

Totul a fost super până când a venit momentul să ne culcăm. Deși aveam o saltea și saci de dormit și 4 rânduri de haine pe noi, soția murea de frig. Eu n-am avut treabă, știam că dacă beau destul înainte pot dormi în cort fără probleme (asta de la Roșia Montană, o poveste mai veche pe care am s-o spun cât de curând). Soția însă nu a băut destul așa că m-a trezit de vreo trei ori în timpul nopții să-mi spună că nu mai poate de frig. Până la urmă am reușit să o conving să doarmă în mașină – care totuși nu e nici bătută de vânt, nici lipită de pământul rece – problema a fost că am reușit să dorm doar vreo patru ore toată noaptea. Ca norocul, sâmbătă am băut totuși cu moderație – doar vreo 12 beri – așa că duminică dimineața am reușit să conduc până înapoi acasă unde am recuperat somnul pierdut.

Aventura a fost super – mie îmi place să plec așa, de nebun, fără niciun plan făcut și să văd unde ajung. Grătarul a fost super și el, la fel și compania. Am reușit să mă destresez puțin. Din păcate se pare că am fost singurul care nu a murit de frig peste noapte, așa că următoarea ieșire cu cortul nu se anunță mai devreme de iulie.

From → personal

4 Comments
 1. Ileana permalink

  Totul a fost super dragut, e drept, in afara de dormit,dar spre vara mai facem asa o nebunie din asta si atunci o sa fie totul bestial!:)

 2. dormitul in cort depinde de multe chestii, cum ar fi:
  – cat de calitativ e cortul
  – pentru ce temperatura e sacul de dormit
  – ce e sub sacul de dormit

 3. Mircea permalink

  Pt viitor: poti sa iti faci rezervari in avans pe http://www.recreation.gov/🙂

 4. Lore permalink

  Spune povestea cu Rosia :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: