Skip to content

Autobahn

31 May 2010

Cred că am mai scris și mai demult despre asta – aici NIMENI nu conduce în limita de viteză. Am observat de când mi-am luat mașină și mergeam (ca fraierul) cu viteza legală. Pe șosea – limită 35 mile pe oră – mergi cu 35 și toată lumea trece pe lângă tine. Pe autostradă – limită 60 sau 70 MPH, tot așa.

Când am văzut că nimeni nu respectă limita de viteză, am început să merg și eu mai tare. Bine, sigur mă calmez după ce iau prima amendă, dar până atunci am impresia că limita aia de viteză nu are nicio valoare aici. De exemplu astăzi am fost pe autostradă. Limita 60, majoritatea merg cu 70-75. Am prins o bandă liberă și m-am dus cu 80-85. Și tot s-au găsit vreo două trei mașini să treacă pe lângă mine. La fel și weekendul trecut, când mergeam spre Wenatchee – 80 MPH, cu 20 mai mult decât pe semn, și treceau mașini pe lângă mine de nu aveau treabă.

Ce m-a distrat e că am folosit GPS-ul azi. Și GPS-ul îmi estimează totdeauna ora la care ar trebui să ajung la destinație. Chiar m-am uitat când estima înainte să pornesc și am ajuns fix când a estimat el, chiar dacă am mers tot drumul mai repede de cât ar fi trebuit. Din asta deduc că nici măcar GPS-ul nu ține cont de limita de viteză și, când îți calculează drumul, se așteaptă să mergi cu vreo 10 MPH mai mult decât e voie.

Și atunci mă întreb, oare de ce sunt limitele alea de viteză afișate peste tot? Tradiție?

From → true story

3 Comments
 1. Am mai auzit discutii in state despre limita de viteza (mai mica decat in Europa) si despre sensul ei.

  Concluziile de obicei au fost doua:
  – soferi mai slab pregatiti
  – metoda buna a autoritatilor de a aduna bani, neavand nici o legatura cu road safety

 2. vladr permalink

  Da, dar totuși, de ce nu o respectă nimeni? Adică indiferent cu ce viteză merg eu, sunt destule mașini care trec pe lângă mine de n-au treabă.

 3. Uite, o regula nescrisa e ca pana in 10mph peste viteza legala e okay. politaiul care te opreste pentru asa ceva ori e prea plictisit ori e prost.
  Insa daca ii dai 15-20 peste limita de viteza sooner or later o vei incasa.
  Nu stiu unde mergi tu cu masina, eu insa de obicei cand merg vad ca traficul se incadreaza in +10mph max.
  Da, mai sunt si tampiti care ii dau 90 in zona de 60. Aceeasi tampiti pe care ii vezi pe dreapta dand explicatii. Don’t do it. Pe langa amenda o sa te usture si la asigurare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: