Skip to content

Întrebări de la interviu – 1

19 August 2010

După cum am promis, revin cu niște întrebări de la interviu. Primele sunt simple, următoarele puțin mai complicate. Sper că enunțurile sunt suficient de clare.

 1. Se dă un pointer la nodul head al unei liste simplu înlănțuite. Să se scrie o funcție care copiază (clonează) lista.
 2. Se dau doi vectori sortați. Să se scrie o funcție care combină vectorii într-un nou vector, păstrând elementele în ordine (merge).
 3. Un program ca Excel numește coloanele cu litere, începând cu A, B, C până la Z, apoi AA, AB și așa mai departe. Să se scrie o funcție care primește numărul coloanei și întoarce stringul care reprezintă numele coloanei în litere.
 4. Se dă un string care începe cu A și continuă cu următoarele litere în ordine alfabetică (B, C, D…). Literele sunt întotdeauna sortate și nu lipsește nicio literă din mijlocul stringului (“ABCD” e un posibil string, “ABDE” nu este deoarece lipsește C). Există 26 astfel de stringuri posibile (“A”, “AB”, “ABC”, …, “ABC…Z”). Pentru un astfel de string, să se genereze toate stringurile ce conțin submulțimi unice de caractere din stringul dat. De exemplu pentru “ABC” se generează “A”, “B”, “C”, “AB”, “BC”, “AC”, “ABC”. Fiind submulțimi unice, “AB” și “BA” nu trebuie să apară simultan în soluție (oricare din ele apare e corect). Ordinea în care stringurile sunt generate nu conteză.
 5. Telefoanele asociază unui număr de pe tastatură litere. De exemplu la 2 corespunde ABC, la 3 corespunde DEF și așa mai departe. În momentul în care utilizatorul apasă taste pe telefon, telefonul îi poate recomanda auto-completarea unui cuvânt (T9). De exemplu dacă sunt apăsate tastele 2 (ABC) și 7 (PQRS), telefonul ar putea recomanda APPLE sau CROSS ca și completări posibile. Cum se implementează un astfel de sistem de auto-completare? (Inițial este întrebare de design nu de scris cod. Revin cu răspunsul și cu întrebarea de coding data viitoare).

From → code complete

2 Comments
 1. daniel permalink

  Sunt invitat la hiring day technical support engineer french.
  La ce ar trebui sa ma astept pe partea technical, language and soft skills interview?Ai idee?

 2. vladr permalink

  Îmi pare rău dar chiar nu am habar ce se întreabă pentru poziție de tech support.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: