Skip to content

Mă mut (din nou…)

10 January 2011

Cât de curând  ne mutăm. Din nou. Sunt atât de sătul de mutat. În ultimii doi ani ne-am mutat așa: din Timișoara în Hunedoara, din Hunedoara în Vancouver, din Vancouver în Richmond, din Richmond în Redmond în locuința temporară, din locuința temporară în Trails of Redmond.

Trails of Redmond sucks. Din mai multe motive. În primul rând siguranța. Mi-au spart mașina în fața casei. Altădată au intrat peste un vecin de a venit SWAT team și tot (am scris despre asta mai demult). În al doilea rând e în mijlocul pustietății. Adică nu ai unde să mergi pe jos de acasă, gen la o cafea sau la cumpărături. Mersul pe jos e drumeție. Pe urmă este incredibil de gălăgios joia. Joi dimineața vine o trupă de mexicani care fac gălăgie în funcție de anotimp: dacă e primăvară-vară, tund iarba; dacă e toamnă-iarnă, suflă frunzele moare. Idea e că încep pe la 7 dimineața și termină pe la 3 după-masa. Vă dați seama că, din moment ce locuim practic în pădure, sunt destule frunze de suflat. Și cum tocmai ne expiră leas-ul de 12 luni și bastarzii de la Trails mai au tupeul să și mărească chiria acum, ne mutăm.

Am căutat un apartament de mult mult timp. Asta pentru că nu vrem să ne mai mutăm încă odată peste un an. Cel mai important criteriu era răspunsul afirmativ la întrebarea “te vezi locuind aici și peste 2 ani?”.

Ca să rezolvăm problemele de siguranță, am decis să căutăm un apartament la bloc, nu în căsuță, cu acces controlat în clădire și în garaj. Și mergi și caută. Am găsit niște apartamente super faine dar prea scumpe. Am găsit niște apartamente mai puțin faine și tot la fel de scumpe. Am găsit niște apartamente cu o arhitectură bizară, care am văzut că e foarte populară aici – o grămadă de unghiuri, de nu ai un spațiu dreptunghiular unde  să-ți pui televizorul și canapeaua. Am găsit un apartament care avea o cameră fără geamuri. WTF?

Și, într-un final, am găsit un apartament frumos în Redmond la un preț acceptabil. E spațios, e luminat și seamănă foarte mult cu apartamentul pe care l-am avut în Richmond (de care ne aducem aminte cu nostalgie). Așa că în viitorul apropiat ne mutăm. Revin cu poze după ce primim cheile de la noul apartament – la sfârșitul săptămânii.

From → personal

2 Comments
 1. Oriunde stai trupa de mexican care sufla frunze va fi acolo🙂 Poate nu la 7, insa vin. Unde stam eu de ex, vine la 9 :)) Cand caut un apartament am o serie de 9-10 intrebari test din care macar la 7-8 trebuie sa primesc raspuns afirmativ ca sa incep sa ma gandesc sa inchiriez apartamentul respectiv (un fel de test Joel a apartamentelor):
  1) Se incadreaza in buget?
  2) Cheltuielile de intretinere intr-o luna tipica sunt mai mici e 100$/luna?
  3) Daca trebuie reparat ceva prin casa timpul de rezolvare a unei cereri e mai mic de 2 zile?
  4) E luminos?
  5) E aproape de locul de munca (walking distance)?
  6) In momentul cand vizitez apartamentul, primul lucru pe care il fac, e sa pornesc apa calda la baie si sa o las sa mearga cat ne uitam prin apartament. Cand plecam din apartament apa care curge la robinet mai este calda?
  7) Washerul/Dryerul sunt de generatie relativ noua?
  8) Apa este metered individual per apartament?
  9) Sistemul de incalzire este de generatie relativ noua si poate fi controlat individual pentru fiecare camera?
  + uitat la review-uri online sa vad de ce se plange lumea😉

 2. vladr permalink

  Da măi, îți dai seama că ne-am ales cu grijă. Tocmai că nu vrem să ne mai mutăm de acolo în viitorul apropiat.

  Și cu mexicanii nu e chiar așa, pentru că unde ne mutăm nu există gazon😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: