Skip to content
Tags

Hacking Idiots

4 January 2012

Astăzi am văzut The Recruit la TV și m-am enervat. S-ar putea să mai fi scris despre asta mai demult dar nu găsesc și oricum merită să mai scriu – producătorii de filme habar nu au niște chestii de bază legate de calculatoare. Am impresia că pentru Hollywood calculatorul e o cutie plină de mistic. Ce poate fi hacked.

Și da, înțeleg că nu toți sunt informaticieni, dar nu ar putea să întrebe pe cineva care are cât-de-cât o idee? Cât să nu îmi insulte mie, ca telespectator, inteligența? Din câte am înțeles au consultanți pentru arte marțiale de exemplu, ca să se bată cât de cât coerent.  Au consultanți pentru armele de foc pe care le folosesc, ca să nu țină pistoalele invers. Au consultanți pentru orice se pare, în afară de calculatoare. Și inventează niște chestii atât de cretine…

Nu, nu poți face un virus care să se transmită prin priză și să infecteze orice aparat electric (The Recruit). Nu, nu poți trimite un hacking signal care să hack-uie orice antenă radio care îl interceptează, indiferent cât de extraterestu avansat ești (Transformers). Nu, nu poți să spargi un cod mai complex decât cifrul lui Cezar în 60 de secunde, chiar dacă ai un pistol la cap și… altele (Swordfish). Nu, nu poți virusa o navă extraterestră, decât dacă rulează Windows (Independence Day). Nu, doi oameni scriind la o singură tastatură nu sunt de două ori mai productivi, cum v-ar face să credeți scena asta din NCIS:

Încercați acasă! Bonus din același clip – dacă rețeaua de la locul tău de muncă e compromisă, nu ajută cu nimic să îți scoți terminalul din priză.

Zău că nu e atât de complicat. Mie câte o aberație din asta îmi strică tot filmul. De ce contează ca filmul să fie corect din punct de vedere istoric, din punct de vedere geografic, din tot felul de alte puncte de vedere, dar nu și din punct de vedere tehnologic?

From → rant

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: