Skip to content
Tags

Reclame la medicamente

4 January 2012

Mă uit la televizor și văd o grămadă de reclame din două categorii:

Categoria 1: Reclame la medicamente – “Te simția așa și pe dincolo? Întreabă-ți doctorul de medicamentul X. Medicamentul X face minuni.”; “Te doare acolo sau acolo? Ia medicamentul Y! Studiile arată că medicamentul Y e tata lor.”

Categoria 2: Reclame la avocați – “Dacă tu sau un membru al familiei tale a luat medicamentul Z, contactează-ne imediat! Se pare că 90% din persoanele care au luat medicamentul Z au dezvoltat o chestie nasoală de tot sau au murit. Sunt șanse mari să ai dreptul la despăgubiri.”

WTF? Mai ales când vezi din astea alternate – una la noul medicament minune, una la medicamentul trecut, care se pare că a omorât o grămadă de oameni. Adică eu înțeleg că e capitalism și chestii și vor să trăiască și farmaciștii și avocații dar parcă ceva nu e OK – aș vrea să trăiesc și eu…

Parcă în România nu era așa. Și sunt curios de ce. Sunt medicamentele testate mai bine în România/Europa înainte de a fi scoase pe piață? Sau la noi nu se practică judecățile atât de mult, așa că dacă te-a omorât medicamentul e problema ta? Combinație de amândouă? Și tot mi se pare aiurea toată treaba asta cât timp sunt viețile unor oameni la mijloc.

From → rant

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: