Skip to content

Lectura obligatorie

6 January 2012

La recomandarea pediatrului, am început să-i citesc seara povești Adei înainte de culcare. Cică acum e momentul. Eu am fost pregătit – de când am plecat prima dată din România am luat un morman de cărți de povești așa, pentru viitor. Apoi când am fost în vizită acum doi ani am mai luat o tură de cărți de care mi-am adus aminte că îmi plăceau mie când eram mai mic. În vizita din toamna asta, Ada a primit o mulțime de cărți cadou de la mătușa ei. După cum ziceam, pregătit.

Așa că marți seară i-am citit Albă ca zăpada și cei șapte pitici. Cartea are pe fiecare pagină câte un desen și puțin text, așa că după ce am pus-o pe Ada în pătuț, eu m-am sprijinit cu spatele de pătuț ca să vadă și ea desenele și m-am apucat de citit. Tot timpul cât am citit, ea s-a zbenguit prin pat, a mers dintr-o palte în alta, s-a jucat cu tot felul… Zău că nu știu cât m-a ascultat.

Miercuri seară nu am citit nimic că am venit rupt de oboseală de la BJJ dar ieri seară am încercat din nou. De data asta m-am apucat să-i citesc o poveste de Hans Christian Andersen, Crăiasa zăpezii. De data asta, pe lângă jucatul prin pătuț, Ada a avut impresia că stau de povești cu ea – a gângurit într-una. Când mă opream din citit, se oprea și ea; când începeam iarăși să citesc, începea și ea să gângurească. Și nu, nu e ca în filme. Nu a adormit în timp ce îi citeam. Am citit până m-a durut gâtul, după care i-am pornit oaia de dormit și abia atunci a luat-o somnul.

Îmi dau seama că încă e prea micuță să priceapă o poveste dar e cam frustrant să îi citesc în condițiile astea. Plus că am impresia că o agit cu poze și cu intonația pe care o dau la dialoguri. Cred că am să încep să îi citesc ceva mai monoton, gen Windows Internals🙂

From → baby girl

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: