Skip to content
Tags

În viitorul îndepărtat

12 January 2012

Pentru cine nu e din zonă, explic pe scurt geografia: în mijloc e Lake Washington, la vest de el e Seattle, la est sunt Bellevue și Redmond. Peste Lake Washington sunt două poduri pe care este un trafic infernal la oră de vârf. Asta, în principal, pentru că o mulțime de angajați Microsoft locuiesc în Seattle și fac naveta în Redmond. Desigur, statul vrea să ne ușureze viața – se plănuiesc diverse îmbunătățiri la infrastructură. Dar nu prea sunt bani. Așa că pe unul din poduri – cel mai circulat – tocmai s-a pus taxă de trecere.

Dar am primit și vestea bună, prin poștă, acum câteva zile: se va construi un monorail care va lega Bellevue de Seattle. Da, am primit o scrisorică de la Puget Sound Transit, cu explicații. Cât de mișto va fi. Cât de repede vei putea ajunge dintr-o parte în alta, fără trafic. O hartă cu stațiile. Sună grozav.

Problema traficului e aproape rezolvată. Atât doar că, pe lâng toate astea, mai scria și data când va fi pus în funcțiune: 2030. 2030😐. 2030 este peste aproape 20 de ani. WTF? Adică eu înțeleg că sunt entuziasmați de ce idee au avut și vor să se laude, dar mă gândesc doar cât a costat să tipărești toate scrisorile alea și să le expediezi la toți locuitorii din zonă. Ca să aflu că ce? Peste ani și ani o să avem un monorail? Până atunci poate o să se inventeze hover-cars și nici nu o să mai fie novoie. Sau jetpacks. Sau teleportarea. Sau tuburi din alea ca în Futurama. Sau vine sfârșitul lumii. Sau mă mut în Canada. Chiar s-a meritat cheltuiala? Chiar trebuie neapărat să știe toată lumea de planul ăsta măreț? Și dacă da, nu era mai simplu un anunț la știrile locale sau în ziar?

From → rant

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: