Skip to content

Ex-punctual

13 January 2012

Eu am fost din totdeauna o persoană foarte punctuală. Adică atât timp că nu s-a întâmplat o catastrofă, am ajuns unde trebuia să ajung la timp. De obicei cu 5 minute înainte, pentru că porneam mai repede, tocmai ca să ajung la timp în caz că sunt întârziat pe drum. Apoi am făcut-o și pe soție să fie la fel. La începuturile relației noastre, se întâmpla eu să ajung cu 5 minute mai repede, ea să întârzie vreo 10-15. Și eu mă cam supăram și îi făceam morală. Așa că, până la urmă, am devenit amândoi foarte punctuali.

Și, ca multe altele, totul s-a schimbat de când cu Ada. Noi încă socotim doar cât ne ia nouă să ne pregătim și cam cât mi-ar lua mie să conduc până acolo. Așa că am început să întârziem rău de tot.

Treaba decurge cam așa: să zicem că trebuie să ne întâlnim cu cineva la ora 6. Distanța e în jur de 20 de minute de condus. Noi spunem, hotărâți, că pornim la 5:30. Teoretic, avem 10 minute în plus în caz că prindem toate semafoarele roșii sau nu găsim loc de parcare sau ceva. În practică, pe la 5:25 suntem amândoi aproape gata de plecare și începe distracția: E schimbat scutecelul? Pune-i niște pantalonași că e frig. Când a mâncat ultima dată? Pregătește ghiozdănelul cu o porție de lăptic și un scutecel curat. După ce o pregătim și pe ea, o așezăm în căruț sau în scăunelul pentru mașină și începe următoarea fază: Are suzetă? Unde e o suzetă? (Și, credeți-mă, suzetele dispar! Deși avem vreo 6 prin casă, când ai nevoie de una trebuie să cauți nu glumă). Unde îi e păturica? Are o jucărie să nu se plictisească pe drum? Pe urmă, alergând ca bezmeticii să îi pregătim ei toate cele necesare, ne zăpăcim – ne trezim chiar înainte să încuiem ușa că am uitat să luăm cu noi chei sau telefoane sau bani. Trebuie să ne întoarcem să le recuperăm. Pe urmă, în parcare, trebuie pliat căruciorul și îndesat în portbagaj, trebuie pusă Ada în mașină, trebuie pus ghiozdanul la îndemână… În realitate, pornesc motorul mașinii pe la 5:45.

Așa că, dacă v-am promis că ne întâlnim la o anumită oră și ați așteptat după noi, îmi cer scuze și aveți și explicația de ce s-a întâmplat asta. Sincer, mă simt vinovat de fiecare dată când întârziu, tocmai pentru că sunt eram o persoană foarte punctuală. Dar este ceva ce nu mai pot controla…

From → baby girl

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: