Skip to content

Capătul lumii – ziua 2

17 January 2012

Ieri am avut parte de puțină zăpadă. Puțină de tot. Și era acolo de dimineață, în timpul zilei nu a mai nins. Pe la amiază șoselele erau deja dezghețate de tot, cel puțin în Redmond. Așa că seara am pornit spre ora de BJJ.

În orice zi normală, cât timp nu e weekend, între 5 și 7 tot campusul Microsoft e blocat. Pentru că sunt orele la care toată lumea pornește spre casă. Nici nu am cuvinte să descriu cât de aglomerat e. Fără trafic, fac vreo 5 minute de acasă până la birou. La o oră din asta imposibilă, fac vreo 20-30. Partea proastă e că sala unde mă antrenez e exact în partea opusă a campusului față de unde locuiesc. Cum de obicei eu ajung la birou destul de devreme, pornesc pe la 4-5 spre casă și la 6 spre sală. Așa că mi-am făcut o rută pentru asta, rută care ocolește tot Microsoft-ul – pe străduțe lăturalnice și chestii, ca să reușesc să ajung la timp și să evit traficul.

Ieri însă, știind ce se întâmplă aici când ninge, am pornit cu tupeu prin mijlocul campusului – era pustiu. Toată lumea a lucrat de acasă. Am ajuns imediat la destinație dar surpriză: și ora de BJJ era anulată din cauza vremii.

Vorba zilei e ”stay warm and be safe”. Asta la zero grade celsius cu 2 cm de zăpadă.

Astăzi nu a nins absolut deloc în Redmond. În schimb am înțeles că a nins puțin prin orașele alăturate – din nou e aproape pustiu la birou. Un coleg mi-a spus că el a pornit de acasă când abia începuse să ningă. Alt coleg, vecin cu el, a întârziat puțin și acum e înzăpezit. Oamenii ăștia habar nu au ce înseamnă ”înzăpezit”. S-au anulat iarăși tot felul – autobuze, servicii. Și aici nici măcar nu e zăpadă!

Asta îmi aduce aminte de 2008, când tot așa ninsese puțin și în Redmond și în Vancouver. Și toată lumea era baricadată în casă. Cineva a trimis o poză de la campusul Microsoft din Fargo, care era efectiv îngropat în zăpadă. Fargo, în caz că nu știți, e într-o zonă cu ierni grele. Ierni grele pe bune. Am înțeles că angajații de acolo fac mișto de panica din Redmond.

Așa că astăzi e ziua 2 de înzăpezire (deși, repet, eu nu am văzut încă zăpadă). Și eu m-am aventurat afară din casă. Sunt foarte curajos!

From → true story

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: